My Nuffnang

Monday, May 21, 2018

STAR WARS - HASBRO STORMTROOPER VOICE CHANGER HELMET


© 2017 Hasif Rahman - Star Wars Collector | Hasbro Helmet

Shot taken with Huawei 10 Plus (Not sure, my wife's phone)

" These aren't the droids we're looking for..move along..move along... "

- Storm Trooper : A New Hope -


Hasbro Stormtrooper Voice Changer Helmet, kalau tidak silap berada di pasaran pada tahun 2016. Pada masa tu tidak begitu teruja dengan helmet tersebut kerana sibuk membeli Lego. Haha. Tahun lepas baru teruja, tetapi banyak dah sold out dan scalper menjual pada harga meroket tinggi. Maka dipendam sahaja perasaan. Namun mungkin rezeki terpijak, ada satu seller ni yang saya sering juga singgah ke booth dia dalam mana - mana event toys collector termasuk di flea market Amcorp Mall pada hari ahad, telah buat satu kenyataan di Facebooknya mengatakan terdapat dua unit Hasbro Stormtrooper Voice Changer Helmet akan tiba. Bayaran deposit diperlukan untuk reserve. First come first serve. Amboi, tanpa fikir panjang, take my money baby. Haha. Plus bayaran deposit sort of rasa seperti bayaran ansuran. Hahahaha.

Last Sunday, dah janji for final payment dibuat di event Star Wars di Jaya One Petaling Jaya. Puasa pun puasa la, gigih pergi. (Tuk mereka yang kenal saya, saya memang jenis tidak suka keluar waktu bulan puasa kecuali terpaksa, weekend selalu melepet di rumah). Settle payment, bawa balik ke rumah. Seriously kotak dia besar sungguh. Dalam tu helmet tersebut dibahagikan kepada 3 bahagian. Just sambung and lock. Helmet dia serius besar, walaupun kepala saya boleh dikategorikan besar, masih terasa longgar. Masih ada ruang kalau nak masuk tangan dan korek hidung. Haha


Love the helmet so much. Can't wait for the Hasbro Darth Vader Helmet yang saya dah Pre Order tiba. Haha..itu pun deposit paid, installment. Hahaha. Yeah !No comments:

Post a Comment